Verdieping Deep Democracy – The next level!

Leiderschap voor de facilitator

Ontdek jouw professionele identiteit als facilitator van teams door de Deep Democracy-methode verder te verdiepen op persoonlijk niveau.

2022

Veldhoven

3 dagen

Investering: € 1.750,00 (per 1 januari 2022)

BROCHUREINCOMPANY VOLGEN

Heb je vragen?

Neem dan contact met ons op via:

Startdata en locatie

2022
3 dagen
Veldhoven

Totale investering

€ 1.750,00 (per 1 januari 2022)
DIRECT INSCHRIJVEN

Jouw professionele identiteit met Deep Democracy

Je weet waarover we het hebben als je de termen ‘check in’, vissen vangen’, ‘gesprek op voeten’, ‘de sabotagelijn’, ‘edge gedrag’, ‘weerbericht’ en ‘pijlen gooien’ leest?

Pas je dit ook al toe in teams, ben je enthousiast en wil je meer?

Dat kan bij Verdieping Deep Democracy – The next Level! Deze verdieping gaat over jou.

Wat steeds belangrijker wordt, is jouw professionele identiteit: ‘wie wil ik zijn als begeleider?’ – ‘wat is kenmerkend voor mij als begeleider?’

Als facilitator van besluitvormingsprocessen ben je zelf het instrument. Neutraliteit en compassie zijn hierbij doorslaggevend voor het succesvol inzetten van Deep Democracy-vaardigheden. Het kan lastig zijn om altijd neutraal te blijven en compassie te hebben.

Doel van de executive training Verdieping Deep Democracy – The Next Level!

Tijdens deze driedaagse verdiepende training leren we jou je eigen kwaliteiten en valkuilen als facilitator herkennen door de Deep Democracy-methode verder te verdiepen op persoonlijk niveau.

Hierbij kijken we naar de waarden die voor jou belangrijk zijn en die je ook altijd ‘meeneemt / in brengt’ en hoe zit het dan met jouw neutraliteit.

Kun je op jouw plek blijven staan als anderen jou er proberen af te krijgen? En hoe zit het met jouw edgegedrag? Wat als er projectie vanuit de groep op jou komt?

En het gaat dan niet alleen om zelfinzicht; je gaat er ook mee aan de slag met Deep Democracy-vaardigheden. Een interactieve verdieping met de nodige  theorie maar vooral met veel doen en ervaren.

Pak het leiderschap over jouw proces als facilitator. Hoe beter je jezelf kent, hoe beter je een groep kunt dragen.

Om jouw persoonlijke leervraag helder te krijgen, heb je voorafgaand aan deze training een online intakegesprek met één van de trainers. Tevens krijg je dan een voorbereidende opdracht mee.

Voor wie is de executive training Verdieping Deep Democracy – The Next Level! bedoeld?

Heb je de 4-daagse training Deep Democracy bij Alba-academie gedaan of minimaal Deep Democracy level 2 gehaald, dan kun je meedoen aan deze verdieping.

Trainers

Helen Beeley is Deep Democracy Practitioner en heeft verschillende coachopleidingen gevolgd die zij inzet bij individuele en teamcoaching. Zij is creatief en onorthodox in haar interventies en gaat de confrontatie met mensen aan. Haar doel is altijd: het lerend vermogen van de ander activeren. Lezen: Helen over Deep Democracy.

Matthijs van der Bijl heeft zich via diverse afgeronde opleidingen gespecialiseerd in de begeleiding van teams en professionals. Hij heeft een brede ervaring op het vlak van samenwerking, teamvorming en persoonlijke leiderschapsontwikkeling. Matthijs is zelfstandig ondernemer en heeft zich gespecialiseerd in herstel van burn-out, energiemanagement en Deep Democracy.

 

Beiden werken al langere tijd voor Alba-academie. Zij zijn docent bij de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner. Door gebruik van hun expertise is deze verrijkende verdieping tot stand gekomen.

Inhoud van de training

De verdieping bestaat uit 3 dagen training en wordt door 2 trainers begeleid.

Deze training start met een persoonlijk online intakegesprek met één van de trainers. En je krijgt een voorbereidende opdracht, zodat je gefocust en met een helder persoonlijk ontwikkelpunt aan de training beginnen.

Dag 1 en 2

Tijdens de eerste twee dagen komen de volgende thema’s aan bod:

 • Jezelf als facilitator beter leren kennen.
 • Inzicht in hoe je jezelf als instrument inzet bij Deep Democracy.
 • Ontdekken hoe je in je kracht blijft en voorkomen dat je uit je kracht gaat.
 • Met een systemische blik kijken naar patronen, zowel bij jezelf als bij het taaksysteem.
 • Je persoonlijke meerderheidsstem en minderheidsstem onderzoeken.
 • Inzicht in welke wijsheid je wel en niet benut in jezelf en het team.
 • Ontdekken welke gave en opgave je tegenkomt in je rol als facilitator.
 • Versterken van je kracht tijdens ingewikkelde processen en conflicten.
 • Leren spelen met de dynamiek van leiderschap en lidmaatschap.
 • Sitting in the fire – holding space.
 • Inzicht in de verschillende rollen van facilitator als teacher, collega en magiër.
Dag 3

Tijdens dag 3 gaan we aan de slag met successen en dilemma’s uit de eigen praktijk en teamcasuïstiek.

Deze dag biedt veel ruimte voor het oefenen van de diverse Deep Democracy-vaardigheden, gerelateerd aan de eigen praktijk, in de rol van facilitator.

Locatie en startdatum

Locatie:

De training Verdieping Deep Democracy – The next level! vindt plaats op de trainingslocatie van Alba-academie in Veldhoven (nabij Eindhoven).

Startfrequentie:

De training Verdieping Deep Democracy – The next level! start één keer per jaar.

Trainingsdagen najaar in Veldhoven:

De nieuwe data voor 2022 worden binnenkort gepland.

Om jouw leervraag helder te krijgen, vindt er vooraf een online intakegesprek plaats met één van de trainers. Deze gesprekken worden gepland in overleg met jou en één van de trainers.

Investering en pakketkorting

Kosten:

De training Verdieping Deep Democracy – The next level! kost € 1.750,00. Dit is inclusief lesmaterialen, online intake, koffie, thee en lunch.

Alba-academie is vrijgesteld van BTW.

Pakketkorting:

Er is een pakketkorting van € 150,00 op het totale lesgeld van toepassing bij directe inschrijving van de 4-daagse training Deep Democracy en de 3-daagse Verdieping Deep Democracy – The next level!

Pakketkorting wordt niet ook nog gegeven bij eventuele andere kortingen op het lesgeld. De 2e training dient binnen 1 jaar na start van de 1e training te worden gevolgd.

Overige informatie

Duur:

De training Verdieping Deep Democracy – The next level! bestaat uit een persoonlijke online intake, voorbereidende opdracht en 3 trainingsdagen.

Niveau:

Post-HBO niveau.

Toelating:

Heb je de 4-daagse training Deep Democracy bij Alba-academie gedaan of minimaal Deep Democracy level 2 gehaald, dan kun je meedoen aan deze training Verdieping Deep Democracy.

Afronding:

Deze training wordt afgesloten met een Certificaat (bij 100% aanwezigheid).

Aantal deelnemers:

De groep bestaat uit maximaal 14 deelnemers.

Trainers:

Helen Beeley en Matthijs van der Bijl.

Algemeen:

Uiterlijk 2 weken voor aanvang van de training krijg je alle startinformatie toegestuurd. Onze trainingen zijn populair. Wil je verzekerd zijn van een plek in de training, wacht dan niet te lang met inschrijven. Mocht de training onverhoopt toch niet kunnen starten, dan ontvang je direct bericht. Het reeds overgemaakte bedrag storten wij in dit geval binnen 10 dagen terug.

Tip:

Er zijn overnachtingsmogelijkheden in de nabijheid van de Alba-academie (NH Hotel Koningshof, Hotel Steensel). De kosten hiervan zijn niet inbegrepen. In samenwerking met Hotel Steensel bieden we 3 aantrekkelijke Alba-arrangementen. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe trainingsdata? Schrijf je dan in voor de Interesselijst en we nemen contact met je op, zodra de nieuwe data bekend zijn.

Lees vóór aanmelding eerst onze Algemene Voorwaarden

Ik schrijf me in voor de interesselijst van de training Verdieping Deep Democracy - The Next Level!

De gegevens die je hebt ingevuld, nemen we op in ons relatiebestand. Uiterlijk na 6 maanden verwijderen we je gegevens weer. Conform AVG heb je het recht om je gegevens in te zien, te laten wijzigen of te laten verwijderen. Neem hiervoor contact met ons op, op telefoonnummer 040-295 59 99 of per e-mail: secretariaat@alba-academie.nl.
=