De training Mannelijk Leiderschap gaat over jou en jouw leven als man. ‘Man zijn’ kent zijn eigen dynamiek en uitdagingen. Hierin kom je thema’s tegen die gaan over kracht en kwetsbaarheid, gevoelens van verlangen en onzekerheid en ook oordelen over hoe je je ‘als man’ hoort te gedragen. Want hoe wij ons als man “horen te gedragen” is de laatste jaren enorm veranderd, terwijl we zelf niet veranderd zijn. Beroemd is de quote van Alex Roeka: De man is een rationeel wezen, die de technologische voortgang aanbidt, maar in zijn primaire emoties nog in het stenen tijdperk zit.

Lees meer

Waar jongens vroeger leerden man te zijn, hun jongenskracht met andere jongens konden meten en de kunst konden afkijken bij oudere mannen, hebben jongens tegenwoordig weinig rolmodellen om zich aan op te trekken. Wel hebben ze juffen die hen vertellen dat ze rustig moeten zijn, niet mogen stoeien, laat staan vechten, niks stuk mogen maken. En dan komt opeens het moment waarop van jongens verwacht wordt dat ze man zijn.  Ze moeten sterk zijn en praten over gevoelens als verdriet en geluk is taboe geworden. Angst om te falen en afgewezen te worden, zorgt ervoor dat veel mannen een stevig mannelijk masker opzetten. Steeds meer mannen worstelen echter met hun man-zijn-masker. En, zoals dat bij een echte man hoort, lossen ze hun problemen liever alleen op. Om er vervolgens achter te komen dat dit niet werkt.

Om echt een volgende stap te zetten, heb je als man andere mannen nodig. Hulptroepen die je uit je comfortzone halen, fungeren als spiegel, sparringpartner, klankbord. De training Mannelijk Leiderschap is er voor, door en met mannen en dus voor jou. Samen onderzoek je wat er bij jou onder de motorkap zit, hoe jij in elkaar steekt als man. Waar gaat jouw innerlijke vuur van branden en welke overtuigingen en patronen belemmeren jou om de man te zijn die je eigenlijk bent? Wat heb jij geleerd over leiderschap van de mannen om je heen? Wat betekent het voor jou om man te zijn? Past jouw beeld van jezelf bij jouw behoeften als man? Waar zitten jouw kwaliteiten en kwetsbaarheden?  Maar ook: welk voorbeeld wil jij zijn voor jouw kinderen en hoe wil jij je verbinden met je geliefden, vrienden en relaties?

We dagen je deze twee dagen uit om je kracht, energie, emotie en verdriet te laten zien. Je leert keuzes maken, valkuilen herkennen en luisteren naar de oerkracht in jou. Ga doen waar jouw mannelijke energie van gaat stromen, zonder je iets van een ander aan te trekken. Kortom, we laten het vuur van je passie weer stevig branden. Wat laat jij los in de vlammen?

Trainer

De training Mannelijk Leiderschap wordt gegeven door Matthijs van der Bijl. Als coach, trainer, programmaontwikkelaar en academiebouwer is Matthijs de laatste jaren betrokken geweest bij vele omgevingen, waarbij de vertaling van de organisatiestrategie in human capital visie, samenwerking en teamvorming én persoonlijke- en leiderschapsontwikkeling centraal staan. Hiervoor neemt hij onder andere 12 jaar managementervaring mee vanuit zijn vorige carrière bij Ahold. Sinds 2013 is Matthijs zelfstandig ondernemer.

Lees minder

DIRECT INSCHRIJVEN
Locatie en data
Locatie:De training Mannelijk Leiderschap vindt plaats bij Alba-academie te Veldhoven (nabij Eindhoven).
Eerstvolgende training:Maandag 7 oktober 2019: 10.00 - 21.00 uur (inc. eenvoudige maaltijd).
Dinsdag 8 oktober 2019: 10.00 - 17.00 uur.

Overige informatie
Duur:De training Mannelijk Leiderschap is een 2-daagse training, inclusief avondprogramma op de eerste dag.
Niveau:Post-HBO niveau.
Toelating:De training staat open voor alle mannen die onder hun motorkap willen kijken en een boost willen geven aan hun Mannelijk Leiderschap.
Afronding:Na afloop van training ontvang je een Certificaat van Alba-academie.
Aantal deelnemers:De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers.
Literatuur:N.v.t.
Trainer:Matthijs van der Bijl.
Algemeen:Uiterlijk 2 weken voor de start van de training krijg je alle startinformatie toegestuurd.

Onze opleidingen zijn populair. Wil je verzekerd zijn van een plek, wacht dan niet te lang met inschrijven. Mocht de opleiding onverhoopt toch niet kunnen starten, dan ontvang je direct bericht. Het reeds overgemaakte bedrag storten wij in dit geval binnen 10 dagen terug.
Tip:Er zijn overnachtingsmogelijkheden in de nabijheid van de Alba-academie (NH Hotel Koningshof, Hotel Steensel). De kosten hiervan zijn niet inbegrepen. In samenwerking met Hotel Steensel bieden we 3 aantrekkelijke Alba-arrangementen. Kijk hier voor de mogelijkheden.
De kosten voor de training Mannelijk Leiderschap bedragen € 650,00. Dit is inclusief werkmaterialen, koffie & thee, lunch op beide trainingsdagen en eenvoudige maaltijd op de eerste dag .

Inschrijfgeld is € 95,00 (eenmalig).

Alba-academie is vrijgesteld van btw.

Ben je enthousiast geworden en wil je je direct inschrijven voor de training Mannelijk Leiderschap? Vul het Inschrijfformulier training Mannelijk Leiderschap in en stuur een ingescande versie inclusief handtekening aan secretariaat@alba-academie.nl. Je kunt het origineel natuurlijk ook opsturen naar Alba-academie, Antwoordnummer 10042, 5500 VB Veldhoven.

 

Lees vóór aanmelding ook onze Algemene Voorwaarden